Oin חדשות ומידע בריאות וטיפוח

אלכוהול מסוכן יותר!

( חדשות ומידע - מוסדות ממשלה משרד הבריאות )
דו"ח של ארגון הבריאות העולמי קבע גורם המוות המוביל בגילאי 15 עד 59 הוא האלכוהול, שמזהיר מהתפשטות תופעת השתייה ברחבי העולם, שאחראית לכ-4% מכל מקרי המוות
אלכוהול גורם לכ- 4% ממקרי המוות ברחבי העולם, יותר מאיידס, שחפת או אלימות, כך מגלה בסוף השבוע ארגון הבריאות העולמי. הסיבה לכך היא עלייה משמעותית בצריכת האלכוהול באפריקה ואסיה כולל הודו ודרום אפריקה. חרף בעיית האלכוהול ההולכת ומתפשטת ברחבי העולם, ארגון הבריאות העולמי מאשים את הממשלות על כך שהנושא אינו בראש סדר העדיפויות. לדברי ארגון הבריאות העולמי, האלכוהול מביא לעלייה בשיעור תאונות הדרכים, מקרי אלימות, מחלות והזנחת ילדים.
אחוזי המתים עולה מידי שנה מסיבות הקשורות באלכוהול. "השימוש המזיק של אלכוהול קטלני במיוחד לקבוצות הגיל הצעירות. "אלכוהול הוא גורם מוות מוביל בקרב גברים בגילאי 15 עד 59", מציין הדו"ח.

אלכוהול גורם בגוף להרעלה, בשל האפקט המדכא שלו על מערכות שונות במוח המביאות לשכרות. זו מתבטאת תחילה בהשתטות, בלבול, אובדן זכרון, פגיעה בקואורדינציה ועייפות. במקרים של צריכת אלכוהול מוגזמת, עלול המשתכר להיכנס לכדי תרדמת עד לדום נשימה ומוות. כשאלכוהול נצרך עם המזון, הספיגה לזרם הדם מתרחשת בתוך שעה עד 3 שעות. אולם שתיית אלכוהול על "קיבה ריקה", תחיש את השפעתו תוך פרק זמן של דקות ספורות.

השפעות האלכוהול תלויות ברמת האלכוהול בדם. הנה הסימפטומים השכיחים, על פי רמות האלכוהול הנמדדים בדם:
* רמת אלכוהול של 50 מיליגרם לדציליטר: אובדן ריסון, עליזות, השתטות, סומק לחיים, אובדן שיפוט קל.
* רמת אלכוהול של 100 מיליגרם לדציליטר: דיבור מעט לא ברור, אובדן שליטה על תנועות עדינות כמו כתיבה, בלבול, אי יציבות רגשית, צחוק בלתי נשלט.
* רמת אלכוהול של 200 מיליגרם לדציליטר: דיבור מאוד לא ברור, אובדן שיווי משקל, ראיה כפולה, עייפות, קושי להישאר ישובים בגו זקוף, איבוד זיכרון.
* רמת אלכוהול של 300 מיליגרם לדציליטר: ישנוניות וחוסר תגובה לקול, מגיב רק לגירוי פיסיקלי (כמו צביטה בחזה).
* רמת אלכוהול של 400 מיליגרם לדציליטר: אובדן הכרה, אובדן שליטה על דרכי השתן, לחץ דם נמוך, נשימה לא סדירה.
* רמת אלכוהול של 500 מיליגרם לדציליטר: הפסקת נשימה, לחץ דם נמוך מאוד, שאיפת הקאות  אל הריאות בשל אובדן רפלקסים המגינים על דרכי הנשימה, עד מוות.